srijeda, 2. siječnja 2013.

Dom po njenom

Badnjak 2011. Dečki i ja sjedamo u auto i dolazimo do pustog gradilišta na kraju ulice. Nema nikoga. Nema svjetla, nema znakova života. Izgleda da se na tom gradilištu više ništa ne događa. Hladno je i stišćemo se dok čekamo. Naposlijetku dolazi još jedan auto do kraja ulice. Ojdana vadi kutiju sa stvarima, Silvije sjedalicu s bebom. Djevojčica velikih plavih očiju ponosno se lovi za kvaku. Ulazimo u praznu kuću. Na potpuno novoj kuhinji pripremamo čaj. Stojimo uz kuhinjski otok jer nema stolica. U jaknama smo. Dečki trče po sobama s djevojčicom. Nema prepreka, osim tu i tamo nehajno odložen neki komad alata i zmija od produžnog kabla.

Badnjak 2012. Dečki i ja sjedamo u auto svečano odjeveni. Vozimo se do kraja  kroz tihu ulicu obiteljskih kuća. U svakoj od njih krije se neka  priča. Dolazimo do sive kuće osvjetljenih prozora. Kroz francuski prozor pogled na ukrašeno božićno drvce. Zvonimo. Otvraju nam Ojdana i Silvije sjajno raspoloženi. Pjevaju i pijuckaju vino. Sami su. U kući ugodna glazba, toplo je i svečano. Protežu se fini mirisi makar Ojdana primjećuje kako kasni s večerom.  Priprema se riba, krumpir s celerom i i portugalski tart Jamieja Olivera. Dok čekamo večeru grcikamo sireve s grožđem. Uskoro stižu i djevojčice...

Početkom ove godine donijela sam vam priču o gajbici. O mojoj prijateljici Ojdani koja živi u malom stanu s velikim mužem i malenim djevojčicama. I čeka preseljenje. Dočekala je. I priča dalje ide ovako:


















Broj komentara: 12:

Cinnamon and White Chocolate kaže...

prekrasno...Posebno mi se sviđaju ti divno uklopljeni detalji, razigranost i različitost! :)

Zuba kaže...

prekrasno.
vidi se da se uređivalo s ljubavlju :)

Anonimno kaže...

Prekrasno! Naročito češeri i ogledalo u kupaoni, ali cijeli stan je predivan, pun detalja...

Nevena kaže...

Početak posta me je jako podsetio na moju priču:) Koja će se uskoro, nadam se, završiti kao priča tvoje prijateljice.
Divan, topao dom.

ivana kaže...

Nevena, i ja se nadam, a onda dolazim u goste (virtualno)!

Marinica kaže...

Kako je sve lijepo uređeno! Vidi se da je uloženo puno truda i ljubavi :)

Castles Crowns and Cottages kaže...

Good morning sweet Ivana!

I LOVE all the white you have going on in your home! And the way you bundled the four candles together with the gray ribbon is such a GREAT IDEA! I think I need to try that!

Your kind words and support are just the best Christmas gift ever. Let us march on and create this year!! Anita

koralee kaže...

Your home is so darling....sending you many blessings for a Happy New Year...thanks for visiting me!

Unknown kaže...

PA DIVNO!!!LAPMA I OGLEDALO SU MI NAJLPESI!!!:)))
XOXO

Kristina Uvodić kaže...

Divna priča i krasne fotografije! Posebno ona u ružičastoj sobi ;). Nadam se da će još mnoge slične priče imati ovakve završetke ;) Sve najbolje u Novoj, draga Ivana!

fashionmagnolia kaže...

prelepi detalji. svidja mi se kako su uklopljeni razni stilovi!

millie passiondecor kaže...

Predivan uvod u jednako divne fotografije doma za koji se vidi da je uredjen pazljivo i s puno ljubavi. Uvijek sam sretna kada cujem da neko moze sam sebi stvoriti dom. Predivno!


i da, ako si raspolozena, nominovala sam te za jednu igricu, provjeri na passiondecor. Sve najljepse ti zelim, tebi i tvojima!