subota, 29. listopada 2011.

Prikrada se...


Prikrada se vrijeme slatkih snova, iščekivanja, druženja, mirisa cimeta i svjetlosti svijeća. Je li rano za Božić? 



Nekako uz promjenu  vremena na zimsko u moj se stan uvlači svečana atmosfera. Malo pomalo dodajem zimsko-božićnu dekoraciju, s početka stidljivo da bi potkraj mjeseca već u punom sjaju dočekala Advent. I onda mjesec što tako brzo prođe zbog magične atmosfere  koja ga obavija. Ima nešto u tim kratkim danima, tihoj i smirujućoj glazbi božićnih napjeva, a nađe se i pokoja želja... Još sam kao dijete zaljubljeno gledala u okićeni bor i prve jutarnje sate provodila u igri kraj njega dok su svi ukućani  lijeno spavali. Odsjaj božićnog nakita je kao nagovještaj vilinske prisutnosti, smirenja i nade. Toliko ljepote na jednom mjestu...



 

Ima par novosti kod mene ovih dana: počinjem s lusterom koji je uzet s tavana prijateljice Edite (ona ima toliko čarobnu kuću da ću se potruditi prenijeti prizore iz njezine kućice kao poklon svima nama  u prosincu) te je uz par trikova zasjao na mom stropu, a u sobi došao kao točka na i. Mami je vraćen onaj maleni. Dovoljno francuskog štiha da me sjeća na putovanje, stilski potpuno uklopljen.  Jako sam  sretna zbog njega :))
kad bude prilike, vjerujem da ću zamijeniti grla u bijela!
Iz nekog nepoznatog razloga ne volim amblaže proizvoda, kakve god bile ( a priznajem da ima izvrsnih dizajnerskih rješenja). Dugo već tražim kutiju za maramice, ali ne duguljastu. Čak sam se, priznajem, planirala i uhvatit posla pa sama izraditi. Onda sam našla odlično rješenje na stranicama Pottery barn,pronašla tutorial na webu, kupila materijal i zahvaljujući teti Gogi-voila

ovo je za dječju sobu
ovu će mama ukrasiti bijelim vezom, još biram motiv (prijedlozi dobrodošli)

U jednoj kratkoj, gotovo ukradenoj šetnji s prijateljicom razveselila me šarmantnim ukrasom za bor koji čeka svoj trenutak obješen na svijećnjaku. Pogledajte o čemu se radi:

Nezgodno ga je fotografirati, ali vidi se koliko je neodoljiv.


I za kraj, djelić svjetlosti i sjaja kristala iz moje spavaće sobe neka vas prati tijekom sve kraćih dana, a sve dužih noći! Veseli me putovanje kroz vaše slikopriče, vjerujte da sam počašćena što svjedočim jednostavnim, lijepim, životnim trenutcima u vašem dijelu svemira.


Broj komentara: 16:

Lastavitza kaže...

Mnogo mi se sviđaju te kutije, reciklaža reciklaža :D

Je li to zvonce za bor? Mnogo je lijepo :)

Madelief kaže...

Hi Ivana,

Your house already looks so festive! I like it very much :-)!

Happy weekend,

Madelief x

Ika Verunica kaže...

Hvala na posjetu...
Evo sam uživala "listajući" tvoje postove, pogotovo onaj o mom gradu.
Ćao.

Anonimno kaže...

Baš je divan tvoj post! Sviđa mi se i kutijica za maramice! Šaljem eliki pozdrav:)

eda kaže...

Ja stvarno hedonistički uživam čitajući tvoje rečenice i gledajući ove predivne fotografije... zbilja je Božić pred vratima i vrijeme je za planiranje svih onih sitnica u kojima beskrajno uživamo..
Luster je savršen!! I da, sve pohvale za ovu izvedbu kutija za maramice, izgleda jako lijepo:))

Tatjana kaže...

Kad vidim nešto kao ovu kutiju,svaki put požalim što ne znam šivati.A i bijeli luster izgleda...ma neću ni reći!

Unknown kaže...

Vidim da si posjetila moj blog, veseli me što misliš da moj blog ima nešto posebno! Hvala ti na tome! Inače blog ti je divan, vidim da voliš vintage stvari! Želim ti ugodnu nedjelju!:)

Nely kaže...

Prekrasan post,zaista uživam,ali uživam,svaka riječ je sa dušom,a i ovi predivni predmeti koje si nam pokazala,ovaj luster je totalno predivan,a i kutija za maramice je posebna...prekrasno...šaljem ti veliku pusu:)

Biljana kaže...

Hvala draga, luster je prelijep, kao i kutija koju si uredila. Ovako inspirativan post, mozda utice na mene, da osvjestim skori dolazak blagdana:-)

Dilajla kaže...

Otkrivam tvoj blog i čitajući uživam s tobom.

My Beautiful World kaže...

They are all divine so love the chandelier we have summer over here so its still pretty light, would love to have a winter christmas one year. Have a lovely day my friend.

Always Wendy

Mare kaže...

koliko ljepote u jednom postu!!....od lustera koji su me očarali do božićnih ukrasa i ove neodoljive kutije za maramice:))....

LivesArt kaže...

Vjerna moja komentatorice, dodjelila sam ti nagradu na mom blogu i veliki ti pozdrav!

Castles Crowns and Cottages kaže...

IVANA! THank you for visiting me yesterday! AND I LOVE YOUR CHANDELIER, the last picture! I thank you so much also, for sharing that beautiful poem with me.

Have a lovely week! Anita

Madelief kaže...

Hi Ivana,

Thank you for sharing the song by Nath King Cole with me. I enjoyed it very much :-)!!

Happy new week,

Madelief x

Margaret kaže...

the tissue box is so so cute

Shine By Three: $300 J BRAND Jeans Giveaway