četvrtak, 10. studenoga 2011.

ritam prirode

Nemam vrt. Nemam čak ni balkon na kojemu se mogu rastegnuti prema prirodi. Ipak, svi su zagrebački parkovi moji. A imam i svoje drvo koje se nalazi na Branimircu. Pratim ga već dugo, prekrasno je u svako doba godine, no posebno kada obuče šuškavu žutu vestu od lišća. To je drvo ginka, veličanstveno, gizdavo, nametljivo svojom ljepotom. Kažu da je ginko najstarije i najotpornije drvo na Zemlji koje je preživjelo četiri ledena doba. Poznato je po svojim ljekovitim svojsvima, između ostalog i blagotvornom utjecaju na depresiju. Meni je dovoljan samo pogled na njega u jesen da se osjećam privilegiranom što postojim kao poglavlje ili pasus jedne velike knjige života u više tomova.

Pod njim su nastala mnoga moja sjećanja na bezbrižne gimnazijske dane, druženja, poneka razmjena mladenačkih obećanja, nadanja i snova. Pod njim sam dobila jednu posebnu knjigu od jednog posebnog dečka. Pod njim sam znala zastati kako bih na klupi nahranila svoju bebu lutalicu, jer je moj stariji sin, baš poput mene, uživao u dugim šetnjama ulicama našeg grada. Mlađi je od samog svog početka okrenut toplini i sigurnosti doma. U njima dvojici kao da je  koncentriran moj životni status.

Ne bih mogla živjeti u kraju koji nema godišnja doba. Ritam prirode je nešto što duboko osjećam u sebi kao most između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Usklađena sam sa pulsom prirode i potrebne su mi promjene godišnjih doba, izmjene energije koja ih prati.  Kao što su mi potrebna dva moja posve različita dječaka i radosti koje svaki od nih donosi.


ovu je fotografiju napravio moj mlađi sin za blog; ima nešto utješno u kremastoj i glatkoj strukturi pudinga od vanilije


Broj komentara: 16:

eda kaže...

Zašto je mene raznježila ova priča o ginku i dva dječaka, skoro do suza?

fashionmagnolia kaže...

Divna prica..puding je stvarno utesan!

Becky kaže...

Lovely images your sharing.Oh the pudding is so nice looking.

Blessings!

Svjetlana kaže...

Svi u nečemu tražimo izvor svog unutrašnjeg mira, za tebe je to priroda i dječaci, za mene boje i mirisi cvijeća i jedna sad već djevojka :)

Lastavitza kaže...

Kažu da nisi svjestan šta je život dok ne dobiješ djecu :)

Anonimno kaže...

Prekrasan post! Čitajući sam upijala svaku tvoju riječ i svaka me rečenica dirnula sa svoj način! Slike su jednako divne!
Želim ti ugodnu večer!

Ika Verunica kaže...

Oh baš lijep post.Tvoj ginko je veličanstven.Fotkice su krasne a posebno fotkica pudinga, čestitke tvom sinu.
Navrati na moj blog,U KUŽINI, čeka te nagrada.
Ćao.

Biljana kaže...

Prekrasne fotke i ja sam ovisnica o ritmu prirode i godisnjim dobima, koje volim podjednako:-)

Unknown kaže...

Baš sam si mislila gdje si, sad znam. Hodaš po parkovima, uživaš u jeseni. Jesen je naprosto prekrasna isto kao svako godišnje doba. Post je super, sve što čovjek traži u jednom postu ja sam pronašla u tvom. Puding super izgleda, kakvi su ti to kalupi za njega, fora su. Ovisnica sam o pudingu pa sam si odmah jednog popapala!

Tatjana kaže...

Lijepa priča.Iskrena...
Ja sam tek jučer kod nas primjetila kao je lišće počelo žutjeti i s vjetrom padati sa stabla.U trenutku sam se izgubila ponesena tim osjećajem koji mi je zamalo izmaknuo.

Unknown kaže...

Svrati do mog bloga imam nešto for you!

Lena kaže...

Volim drveće. Svako priča posebnu priču. Svako je vidjelo na hiljade poljubaca, zagrljaja, žudnji...

Lijepa priča. Izmamila si mi suze. Nastavljam te čitati.

Nely kaže...

Zaista prelijepa nježna priča koja me je baš taknula..upijam uvijek svaku tvoju riječ koju ispišeš sa toliko duše...a slike one govore same za sebe..želim ti ugodan dan:)

My Beautiful World kaže...

I have a love of trees just sitting reading or having a picnic there is something about how they protect you in some way shadowing over you. What a beautiful park to enjoy my friend hope you have a wonderful week.

Always Wendy

Angie kaže...

Prekrasan post - i sama sam obožavateljica jednog stabla ginka i ljubiteljica izmjene godišnjih doba pa sam se totalno uživila u priču.... drago mi je da sam te pronašla...

Castles Crowns and Cottages kaže...

IVAN!!!!! That last picture of that delicious dessert looks wonderful! And thank you for visiting...isn't that felted mouse just so cute?

Anita