nedjelja, 21. kolovoza 2011.

tamo gdje cvrčci najglasnije cvrče...

Dugo mi je trebalo da sažmem  dojmove s juga Francuske. Ustvari, da ih procesuiram kako bih nešto mogla napisati. Ni sada, dok razmišljam o ovom postu, nisam sigurna kako da prenesem  mirise, boje, zvukove Provanse. Možda bih trebala samo postaviti slike jer, kažu, slike govore tisuću jezika.

Premda je vjerojatno prva asocijacija na Provansu lavanda, došla sam koji tjedan prekasno, pa su polja lavande obrana. Ipak, krajolik je toliko uzbudljiv, da sam na to i  zaboravila. Što kažete na imanje usred vinograda?
Prizore koje sam očekivala, pronašla sam u svakom posjećenom šarmatnom mjestašcu. Osjetila sam atmosferu Francuske: mnoštvo cafea i restorana, uske ulice, kućice sa škurama, zarazan ritam života...



Najljepši trenutak je možda bio u sanatoriju u St. Remyju gdje se liječio Van Gogh nakon boravka u Arlesu: u crkvici na časak kao da je vrijeme stalo, samo ja, cvrčci koji tako glasno cvrče i vječnost! Najljepše mjesto Gordes, slikoviti gradić na uzvisini Luberon, ponad lavandinih polja. Znala sam da je Francuska zemlja za mene i prije no što sam je posjetila. Sad sam samo uvjerenija u to i jedva čekam povratak. Znate onaj osjećaj da ste stranac na nekom mjestu? E pa, nisam ga imala. Osjećala sam se kao da sam došla doma.

 
p.s. Hvala Medenoj s bloga http://medeniblog-dizajn.blogspot.com/ na makeoveru mog oblaka. kako vam se čini?

Broj komentara: 15:

eda kaže...

Jedino se ne bih složila sa naslovom posta, jer ovi moji splitski crvče na ovoj žegi kao da su poludjeli:))
a sve ostalo čitala sam otvorenih usta, fotke povećavala i proučavala, i mogu reći samo - blago ti se, draga moja meni ovo izgleda kao putovanje iz snova...

Anonimno kaže...

Blog je odlicno ponovljen.Taman da bude gotov za otvaranje ovim predivnim postom.Citala sam A year in provence..zivot jednog gurmana i kako sam mu zavisela.Ima nekoliko mesta na svetu gde bih volela da zivim(mada ovde volim najvise) a tu svakako spada i Provence.Nadam se da se i vidi sad zasto:)

LivesArt kaže...

Fantastične fotke, uljepšala si nam večer,baš slike govore tisuću jezika...

Anonimno kaže...

Prekrasan doživljaj Provanse kroz tvoje fotografije, uživala sam!
Novi izgled bloga mi se sviđa, jer je jednostavan, sa puno lijepih oblačića baš kako i priliči nazivu, pohvale Medena!

Becky kaže...

I enjoyed the trip through your blog,I had an exciting time.

Happy new week ahead to you!

Sandra Z kaže...

Putovanje iz snova, definitivno :)) Ja bi poželjela, recimo, imanje usred polja lavande .... aaaaah pustih li snova :))

Idem još malo uživati u pogledu na sve fotke.

Lijep pozdrav :))

Prirodna kaže...

hvala Zondra, nadam se da se i vlasnici dizajna sviđa :) :) heheh, sviđa li ti se, Ivana??


Ajmeee, Ivana, Ivana, kako krasne fotografije, savršene, ja bih tamo :) :) uffff

Nely kaže...

Post ti je savršen,čitala sam ga bolje reći upijala svim čulima...fotkice su genijalne,i vjeruj ovakvo putovanje bih si samoj poželjela što prije..divno..novi izgled bloga je savršeno uklopljen i jako mi se sviđa..najljepši pozdrav!

fashionmagnolia kaže...

Super post! Slike su divne!

Mare kaže...

naka si bila i neka si uživala:)).....ali.....zavidim ti,zavidim:)))))....
blog ti sad izgleda nekako vedro oblačasto:)))....medena je odlično odradila cijelu priču:))....

Karmen kaže...

O kako krasne fotke. Uživala sam u postu i ovoj divnoj šetnji kroz Provansu. Cijelo vrijeme sam imala pred sobom i mirise lavande i trave, grožđa i kave iz kafića. Vjerujem ti da si još pod dojmom viđenog.

Sve pohvale Medenoj za makeover bloga. Super su ovi pahuljasti oblačci!

Ineke Original kaže...

Just love these pictures!
greetings from Holland,
with love,
Ineke

koralee kaže...

Thank you for visiting me...such lovely images of a great place. xoxo

Anonimno kaže...

Predivne fotografije, oduševljena sam. Drago mi je da si Francusku doživjela upravo na taj način. Ne znam dal bi mogla šta izdvojiti po ljepoti...obožavam kad netko stavi slike i dojmove s putovanja. Blog ti je super, nisam ga prije vidjela, ali je Medena napravila super posao. Pozzz i pusa :)))

Bonnie kaže...

I love the pictures of Provence. It had to be special seeing the lavender and sunflowers. We traveled there in April before the flowers bloomed. It was a special trip and I love the area. Looks like you enjoyed it also.

I enjoyed reading several of your posts and appreciate you following me. I look foward to getting to know you better. Pictures don't need translation but I enjoy reading what you talk about.