četvrtak, 1. kolovoza 2013.

Boy's room

Dječja je soba vjerojatno jedina prostorija koja se stalno mijenja. Kako dijete  prelazi iz jedne faze u drugu, tako se mijenjaju njegove potrebe. A tajna dobro osmišljenje dječje sobe je da tim potrebama udovolji.


Moji dečki dijele sobu. I tako je to već 12 godina, tj. otkad je stariji sin dobio mlađeg brata. Iako je soba mala, uspješno je transformiramo. Prošli smo  razne faze: od kinderbeta, kreveta između (nekih 120x80), kreveta na kat. Osmišljavali prostor za igru, crtanje, učenje. Iz potpunog šarenila prešli na morski ugođaj kojeg moji momci jako vole, a pokazao se vrlo zahvalnim za dečke. Osim toga, smiruje (što je ključno za mamu dječaka, razumijete me?!) Sada smo došli u fazu kada ta soba treba biti malo ozbiljnija. Svatko s teenagerima u kući zna da im je krevet centar svemira, njihov osobni prostor. A taj osobni prostor treba biti udoban, lijep i funkcionalan.






Kao boju za zid odabrali smo Duluxovu Copenhagen blue, lijepu plavu s primjesom sive. Taman toliko da joj da ozbiljnost. Krevete smo obukli u lanenu suknjicu (valance na eng. ali nemam pojma kako bi se to kod nas zvalo). Preko kreveta prebacili tamnoplave pletene dekice za ušuškati se preko dana. Mnoštvo jastučića garantira udobnost u svakoj pozi. Između kreveta je radni stol, a budući da su u suprotnim turnusima, nije problem. Zapravo, to uopće ne bi niti bio problem jer većina zadaća nastaje u dnevnom boravku/kuhinji.
Ako mislite da dječaci ne cijene detalje, varate se. Činjenica jest da mogu bez njih, ali svaki im je drag i daje toplinu sobi:  kao niz od plavih kariranih medvjedića koje sam davno kupila na dobrotvornoj božićnoj prodaji od žene nekog veleposlanika a krasila su kolica dok smo se u njima vozili.



 Kao bijela jedrilica na radijatoru kojoj je boja zida savršena pozadina.




Police su pune s košaricama za odlaganje raznih punjača, igrica, joysticka, osvojenih pehara i medalja...




Mlađi sin jako voli crvenu boju i detalji u crvenoj su se odlično uklpili u morsku priču. Kada uređujem, vodim računa da u cijeloj  priči ima ponešto za svakoga, a od osobnih detalja ne mogu pobjeći. Iako su dječaci, ovo im srce nije ženskasto ;-)


Naravno, maramice su must-have pokraj kreveta za razno-razne prilike, a znate da ne volim amblažu...


Jučer sam se iznenadila kad je stariji L. cvijeće u žardinjeri nazvao svojim ;-). da, na njihovom je prozoru. Ne, ne brinu o njemu. 




I za kraj, neće biti  teško pogoditi na koje im slovo počinju imena.



Nadam se da vam se svidja turneja po našoj maloj sobici. I naravno, da vam se sviđa što smo ovog puta "iskemijali" u namjeri da nas stan, ma koliko skroman po kvadrtaturi ili budžetu, prati i usrećuje iz dana u dan.

Broj komentara: 14:

Zuba kaže...

baš mi se sviđa njihova soba i svi detalji. i super mi je ovo s "njegovim cvijećem", koje si pestuješ, naravno :)
nisam znala da ne voliš amabalažu. zanimljivo :)

Biljana kaže...

Vidi se da je soba uređena sa puno ljubavi i paznje. Neka decki i dalje uzivaju u svojoj morskoj prici:)

Marinica kaže...

Predivna je soba, puna lijepih detalja.. svaka čast na uređenju!

Misty kaže...

Kako je predivna soba, meni se jako jako sviđa! Detalji su odlični!

Renata kaže...

Divna soba, vidi se da je uređivana s posebnom ljubavlju!Ja imam dvije još male djevojčice i još manju sobu, pa znam da je uređenje takvog prostora stvarno izazov.

Castles Crowns and Cottages kaže...

Hello there Ivana! Thank you for coming over today! I REALLY LOVE that sailboat for either a boy's room or even a girl's room! And the colors you have chosen are wonderful. Have a happy day!! Anita

Sandra Pecić kaže...

To je jedan mali plavi raj..fantastična sobica za dečake..a ne bih se ljutila ni da je moja;) Slatka je "kutija" za maramice i crveni sat..i sve drugo..

Cinnamon and White Chocolate kaže...

Eto, ova je soba dokaz da ne treba niti puno kvadrata niti puno novaca da bi bila lijepa, zanimljiva i funkcionalna! Divno!

Unknown kaže...

Zaista zaista predivno!tako opustace djeluje.obozavam bijelo i prozracno!svaka cast!

Castles Crowns and Cottages kaže...

Oh Ivan, that sailboat is SO CUTE....I would want one to float on the pond!!!!!

Thank you so much for coming to visit my post. Dream on my friend. Anita

sashkonela kaže...

Kakvo divno resenje. Verujem da je uredenje ovakvog prostora, pa jos za DVA decaka, bio pravi izazov, ali ti si mu bas bila dorasla i odlicno ga savladala. Volim ovakve morske nijanse, i mislim da cu sledeci put kad budem preuredjivala bas u tim tonovima sredjivati stan...

Madelief kaže...

What a beautiful bedroom your boys have Ivana! Very stylish!

Madelief x

eda kaže...

I ja sam trenutno u fazi pretvaranja muško-ženske dječje sobe u sobu sa muškarca od 14 godina! I stoga dobro znam kako u tim "zrelim" godinama pažljivo biraju detalje koji ne smiju biti nimalo dječji:)
Mislim da si uspjela, u skromnoj kvadraturi i ograničenim sredstvima uspjela si napraviti jako zanimljiv i ugodan, smirajući kutak... bravo za mamu!

Čarovnije z male kmetije kaže...

Ova šetnja po dječjoj sobici zaista je puna prekrasnih detajla, kao iz nekog lijepog kataloga gdje pored toga žive ljudi sa puno mašte i veselja u duši.