petak, 2. studenoga 2012.

Komadić jeseni u mome domu


Iako mi je stan  podosta (za moj ukus) nedefiniran i kaotičan jer su mjeseci očekivanja preseljenja učinili svoje, ipak sam uspjela unijeti dašak jeseni u prostor.




Kako stvari sada stoje, još neko vrijeme ostajemo ovdje. Pred nama je proces osvježenja. Pomalo kaskam sa zadacima jer mi se uvijek nešto ispriječi u realizaciji, no, nadam se, da ćemo do Božića uživati u oživljenom ambijentu.


Započela sam sa velikim pospremanjem. Puno sitnica koje sindromom hrčka skladištim za koje kakve prilike (nikad se ne zna kada ću se nečeg sjetiti) bez milosti bacam iz kuće nastojeći pročistiti prostor za nove početke.

Gomila je smeća i u meni i oko mene. Čeka me puno posla, nije lako. Ali je nužno.

Ima zvijezda koje blistaju čak i u najcrnjoj noći. Što je tama gušća, sjaj je jači! Hvala što ste tu.



Broj komentara: 18:

Anonimno kaže...

Lijepa jesen! A kad se selite?

Sandra Pecić kaže...

Želim ti da uspešno i zadovoljno izađeš iz velikog poduhvata pospremanja koji te čeka(a znam o tome jer sam upravo okončala sličnu stvar).Ma koliko je teško u nekim trenucima,krajnji ishod pruža neizmernu sreću i spokoj.
Najsjajnije zvezde su uvek tu,u nama..
Divan stan,uživajte dok god ste u njemu;)

Ivana Š. kaže...

eh, čišćenje je možda bolno, ali kad se čovjek jednom riješi nagomilanog, sve je ljepše i lakše se diše :D

eda kaže...

I sama sam u ovoj godini prošla kroz taj mučan put čišćenja smeća oko sebe i u sebi... i dobro si napisala, zbilja je nužno i neophodno prihvatiti se tog "čišćenja", proces koji traje nekad kraće, nekad neizrecivo dugo, ali vremenom bude sve nekako lakše... ili mi u tom procesu sazorimo pa mudrije gledamo na "prašinu":)
Možda je lakše onima koji se emocionalno ne vežu za sitnice... i ja sam plakala nad starim lusterom kojeg više nemam gdje objesiti pa je završio u kontejneru..
Ali. Sada imam manje. Ok. Ali imam uspomene. One su samo moje, neuništive i tu su za mene zauvijek:)
A u tvom kaotičnom svijetu vidim i prelijepe dekoracije sa daškom jeseni i inat da Božić dočekaš bez "prašine":)

Unknown kaže...

Samo naprijed, budi nemilosrdna u čišćenju. Posle ćeš se osjećati fantastično :D
I ja sam upravo u toj fazi, teško mi je odvojiti se od koječega, ali moram da prodišem...i ja i moj dom :)

pozz

Sonaj kaže...

Faza -čišćenje rijetko mi dolazi.Pokušavam steći imunitet na kućnu prašinu i paučinu i odlično mi ide, he,he.Zanimljiva jesenska dekoracija..Jel` to glavica crvenog luka ispod ovog staklenog zvona?!Zanimljivo:)

ana@carpe_diem kaže...

ah, čišćenje... upravo završeno, kod mene. nema što nisam digla, odmakla, oprala sa svih strana. pobacala kamion stvari. kupila sam ukrasne kutije za uspomene, za svakog po jednu + još koju za sitnice, poslagala u njih sve što nije za police i sad mi je napokon sve organizirano; od prvih crtežića do pozivnica na dječje rođendane.
I mi isto čekamo preseljenje ;)

Nely kaže...

Zaista ti vjerujem da osjetiš potrebu izbaciti sav višak,sve nakupljeno smeće...znam po sebi kada sam prepuna iznutra emotivnog smeća, imam potrebu riješiti se i onoga nakupljenog oko sebe na taj način se i sama iznutra očistim i osjećam bolje.Tvoj dom je pun slatkih detalja koji ga zaista čine,ali ti sama si najviše zaslužna za toplinu svog doma,jer on je oličenje tebe i to se vidi.
Budi mi dobro i uživaj!

Jagoda kaže...

Promjene su jedina konstanta u životu...i ja se učim biti nemilosrdna i rješavati se svega nagomilanoga, dozvoliti svježoj energiji da uđe...nije lako, priznajem... Dekoracija je kao i uvijek prekrasna, nježna, pročišćena, odiše svježinom- krasno!

Biljana kaže...

Dovoljan je i tvoj mali, lijepi komadic jeseni, da bi se osjecala bolje.Pomalo, posao nece pobjeci:-))

A... nakit kaže...

odlično!!! :)

Marinica kaže...

Riješiti ćeš ti to sve, kad tad :)

nives kaže...

odličan je komadić :)

Kristina Uvodić kaže...

Toooo...! Ovu godinu svi prolazimo procese čišćenja na različite načine, i mislim da će to još trajati neko vrijeme. Jako ti želim da ti dođe novo i potrebno na mjesto tog nagomilanog starog kojeg si se riješila.Ne zaboravi nakon što odahneš upaliti neku finu mirisnu svijeću i odabrati dobru glazbu. Svjesno i s namjerom ;)

~*~ saskia ~*~ kaže...

Have a sweet Sunday!

sashkonela kaže...

Potrebno je malo detalja da bi se osvezio prostor. Ti si u tome bas uspela :)

Pridruzi se ostalim EX YU bloggerima na prvoj pionirskoj zurci: http://creactiveallaround.blogspot.com/2012/11/ex-yu-blog-party-pioniri-maleni-in.html

Veliki pozdrav,
Aleksandra

Castles Crowns and Cottages kaže...

IVANA!! HOW FUN TO SEE YOU COME FOR A VISIT! Oh that little pumpkin under the glass is sooooooooo cute! Sweet as can be!

Have a lovely WINTER and HOLIDAYS! Anita

~*~ saskia ~*~ kaže...

Have a wonderful weekend dear Ivana x