srijeda, 22. kolovoza 2012.

Priča o Aix en Provenceu

Obavijest za one kojima sam dosadila pričajući o dojmovima s puta u Francusku: 
Prikupljam donacije za novo putovanje. Mama je presušila. Broj žiro računa šaljem e-mailom.Onima kojima još nisam, pridružite mi se!

Možda se pitate zašto sad opet  ona o Francuskoj?! Splet okolnosti uvelike ovisi u kojem će me smjeru misli odvesti. A danas, od samog jutra, idu prema Aix en Provenceu (molim da zažmire oni koji se malo bolje razumiju u jezik, čita se  Eks an Provans).


Dok sam pila jutarnju kavicu i po stoti put prelistavala časopise o unutrašnjem uređenju za dobro jutro, pogled mi je privlačilo klupko špage. Gledam ja u njega, sve nekako razmišljajući da me podsjeća na lan koji se koristi u izradi prekrasnih ogrlica u koje sam se zaljubila pri šetnji gorespomenutim gradom. Ako se pitate zašto nisam kupila ogrlicu, nemojte, to sam se pitala cijelu prošlu godinu. Odgovor je glup i složen.

Odlučila sam se, u duhu rođendanskih odluka, okušati  u nečem novom. I napravila sam si ogrlicu. Moram samo osmisliti kopčanje, ali jako sam zadovoljna ishodom. Prije nego što vam pokažem ističem da je ona za moju uporabu, da se meni sviđa i da nisam dizajner nakita. Čak nikad nisam niti napravila nikakav komad nakita. N I K A D A.  A tako neodoljivo podsjeća na šarm provansalskog grada u kojem se spaja lakoća mediteranskog življenja i jednostavnost (savoir vivre) kontinentalne Francuske.


A sada, dame i gospodo (ok, sigurno više dame ;-)) Kod ogrlice me je oduševio spoj grube špage i finih bisera. Ova nije s finim nego s plastičnim perlama, a sa špagom nisam baš odveć vješta, ali definitivno će izdržati dok ponovno ne odem pa uzem pravu stvar.Broj komentara: 17:

Marinica kaže...

Sviđa mi se taj spoj grubljeg i finijeg u ogrlici, lijepa je :)

Suzana kaže...

Dobar spoj nespojivog jer biseri su skupi za ovakvo igranje. S perlama isprobavaj jer dobro ti ide.

Kristina Uvodić kaže...

Nisi dosadila, nikad, nikad!Može još francuskog, daj samo! I mislim da se čita Es-an Provans, ali nisam sigurna..mislim da ne izgovaraju ks, kao i mnogo toga..uvijek sam se pitala što će im sva ta slova kad ih ne izgovaraju ;DD

Tatjana kaže...

ma daj....koliko si nas uvodom pripremala bilo me je strah kako ću reagirati,hoće li biti primjereno.Divna je i totalno posebna i totalno za ukrasti ideju!

Sani kaže...

baš je stajliš! samo ti nastavi eksperimentirati!

Cinnamon and White Chocolate kaže...

Prekrasan post, divne slike, predivan grad i odlična ogrlica...samo nastavi!

Biljana kaže...

Ogrlica izaziva paznju, lijepa je i neobicna, zaista je posebna:-))

Jagoda kaže...

Stvarno je lijepa, baš mi se sviđa:-))

Angie kaže...

Ne pravim nakit i ne nosim nakit... nakon ove tvoje ogrlice preispitat ću svoje stavove.....

Nely kaže...

Istinski sam uživala najprije u ovoj krasnoj šetnjici slikama koje su me malo reći očarale,ova ogrlica je baš po mom ukusu,odmah sam ju poželjela za sebe:)

Castles Crowns and Cottages kaže...

Oh Ivana, Provence is one of my favorite places on earth!!! How lovely are your photos and the necklace in the last photos is so beautiful! NOthing like a string of pearls to feel elegant!

Thank you so much for visiting yesterday!! Anita

Sonaj kaže...

Predivne fotke , poželim posjetiti P*&5jgčđ ili kako već.Nikada nisam kužila francuski jezik!
Predivan spoj špage i perlica.Pokus potpuno uspio:):)

Unknown kaže...

Prekrasno, podsjetilo me da moram u Provansu. Obavezno moram bolje istražiti tvoj blog :)

xx Ingrid

EauDeGlam

fashionmagnolia kaže...

Svidja mi se spoj koji je zapravo neskladan!

Lana kaže...

Eto, jučer navečer se vratila iz putovanja u Pariz i potpuno razumijem tvoju nostalgiju! Još uvijek nisam sletila na zemlju ;) Ogrlica je sa-vr-še-na!

CV Love kaže...

I love Provence

Nevena kaže...

Ogrlica je predivna! Jako mi se sviđa! Svaka čast!
Već dugo želim da posetim Provansu...Nadam se da će mi se želja ostvariti. Znam da ću je jako voleti:)