nedjelja, 26. veljače 2012.

Vintage & beautiful

Znate onaj osjećaj kad ste ili previše ili premalo svečano odjeveni? Više od brojnih komada odjeće u ormaru volim osjećaj da sam pogodila pravu mjeru. Pravu mjeru za park, za posao, za šetnju gradom, za sastanak. Osjećaj primjerenosti, osjećaj kad sve štima. Jučer smo bili dio jedne posebne, svečane prigode. Trebalo je osmisliti  outfit koji ne probija proračun (to je najslađe). I da se ja  u njemu osjećam dobro (teži dio zadatka). Odluka je pala na crnu haljinu-tuniku, kupljenu ove zime na sniženju (vragolosti pogled) i crne guste, najgušće čarape. Od mame sam uzela vintage torbicu i crne salonke od zmijske kože (bljak). Dok sam prebacivala stvari u torbicu zateklo me je klupko nečeg crnog i baršunastog (hm?!); srećom da je moja mama dama starog kova (znate ono, ista boja i tip kože za remen, torbicu i cipele) pa je uz svaku torbicu imala i pripadajući remen!!! Ali kakav remen- sjajan, od crne brušene kože s malenim leptirićem na kopči. Možda se nije baš vidio ispod nabora haljine i veste, ali sam cijelo vrijeme znala da je tamo!!! I voljela ga skoro pa jednako kao i božanstvenu kremu od naranče u torti!!!










Prošle sam nedjelje po Britancu vukla prijatelja od štanda do štanda po 4 puta (zapravo, samo 4 puta) pokušavajući se odlučiti između neke cink posude nalik na pehar, statue Gospe, krletke i Eiffelovog tornja (za njima sam poludjela, pa ako netko ima, a ne zna što će s njim...). Odluka je bila teška, a išla sam metodom eliminacije: krletku imam, Gospu imam, Eiffelov toranj ću kupiti u Parizu- ili na e-bayu. Pogađate, kupila sam posudicu. Evo je-


Sjećate se navlaka za kutije s maramicama? E da, nisam ostala samo na tome. Jednoj sam pridodala volane. Kako joj pristaju, prosudite sami.


I za kraj našeg dašanjeg druženja, pogled na prozorsku klupicu iznad kreveta. Ugodan tjedan pred vama svima želim. Hvala što svratite, stalno, povremeno, nema veze!

Bison!


23 komentara:

Lilly... kaže...

Remen je odličan! I dobro da si se odlučila za posudicu, stvarno je stylish! :))

Misty kaže...

Totalno mi se sviđa ovaj vintage stil a posuda koju si "upecala" je zakon! :)

Nostalgia kaže...

Posuda je prekrasna ali se i biljčica prekrasno uklopila. A kutija za maramice . . . krajnje romantična! Odlična ideja! Ja također volim ukrašavati prozorska okna i ne obazirem se na gunđanja sa strane. Ti ukrasi na prozoru daju toliko topline domu. Presladak ti je prozor!

Sani kaže...

odličan odabir glede peharčeka! a remen je presladak, blago tebi s mamom-damom!

Biljana kaže...

Jako lijepo si se skockala.Super si pronasla cink posudu, neobicna je i lijepa, a navlaka sa volanom je preslatka:-))

Nely kaže...

Odjevne stvarčice su prekrasne,pravi vintage stil,posuda me odeševila jednako kao i ovi volančići na navlaci i pogled na prozorsku klupicu,pravi vintage san..ugodan ti tjedan želim:)

eda kaže...

Prvo pohvale za odabir haljine i vintage detalja:))
A posuda.. prekrasna! I jako originalna kutija sa volanima:)

rockgranny kaže...

Cink posuda je odlična kupnja, ima baš pravu mjeru patine koja se meni sviđa
Jedva čekam proljeće da izvučem na dvorište svoje kante, lavore, fenjere a obećana mi je i jedna dječja kada...

Ivana Š. kaže...

Posuda je super, baš kao i prozorska daska i sve na njoj!

Anonimno kaže...

Nek si se odlučila za posudu, i meni je odlična!!! Jako zanimljiva prozorska klupica....Sve mi se sviđa na njoj!!!

Lilla Indigo kaže...

Haljina je prekrasna, kao i remen. Posudica je odlična a volani na kutiji s maramicama super slatki!

Tatjana kaže...

Pored svega što si nabrojala,pobjedu u mojim očima odnjela je navlaka za papirnate maramice...i to s volanima!

Unknown kaže...

haljina i torbica su bas po mom gustu,volin takve male torbice u koje stanu maramice i mobitel. za zdjelicu i kutijicu za maramice nemam komentara jer sam preodusevljena.

koralee kaže...

Love all your lovely black treasures. Happy March to you. xo

Tara kaže...

Vintage i cista romantika - super post :)

Cinnamon and White Chocolate kaže...

super je posudica, i kutijica za maramice izgleda odlično... torbica je preslatka! :)

Castles Crowns and Cottages kaže...

Good afternoon, Ivana! I love that tissue box cover with the little ruffle!! And thank you so much for visiting today! HAPPY SUNDAY! Anita

Misty kaže...

ps. tagirah te u svom postu pa ako imas vremena, navrati :)

Kinky Kolumnistica kaže...

U nedostatku novih i zanimljivih blogova na mojem matičnom Blog.hr-u, počela sam otkrivati i blogove na drugim servisima, a jedan od njih je, evo, i tvoj. Prvi put sam ovdje i sviđa mi se. :) Meni se sviđa ideja krletke koja ti je bila u užem izboru, ali ako ju već imaš, onda ti je ova ljupka posudica pravi izbor. A ideja iste torbice, remena i cipela moj je izbor i dan danas, tako sam nekako ja potpuno ja. :) Ostavljam ti pozdrav iz Osijeka!

Unknown kaže...

Oh, nove predložak, izgleda odlično,a i tvoje kombinacije koje si nam pokazala! ugodan vikend!

Castles Crowns and Cottages kaže...

IVANA! Merci and thank you for coming to visit me today! Yes, you got only a glimpse of my home for my photos are not so good!!!! But thank you for commenting!! Anita

Anonimno kaže...

Imaš na mom blogu izazov, pa eto malo zabave

fashionmagnolia kaže...

Sjajno!