nedjelja, 5. veljače 2012.

gajbica


I dok je ovako hladna nedjelja savršena za zagrijavanje uz peglanje i izležavanje ispod pletenih dekica, palo mi je na pamet  virtualno skočiti na neko drugo mjesto. Možda u Pariz, ili Sankt Petersburg? A možda, za početak, do prijateljice u zagrebačkom Španskom. Vani je napokon sve bijelo, pa se možemo praviti da smo na bilo kojem mjestu u svijetu gdje ima snijega i gdje je -10! Stan pripada mojoj prijateljici koja odbrojava posljednje trentke na toj adresi- uskoro je očekuje preseljenje u kuću. Zato, treba je uhvatiti dok je vrijeme. Živi u malom stanu s velikim mužem i malenim djevojčicama. Veličina stambenog prostora je bitna, osobito kad se radi o obitelji. Dobra je vijest jedino da veličina nije proporcionalna stilu ;-)

 
Stančić je mali i šarmantan. Ispunjen funkcionalnim predmetima bez kojih je obiteljska svakodnevnica nezamisliva. Ali, strateški raspoređeni smješteni su i dizajnerski predmeti, većinom od prozirnog i bijelog stakla ili plastike, koji uzdižu prostor i predstavljaju  uspomene na drage prijatelje, suradnike, kolege, vjenčanje i brojna putovanja. A nađe se i pokoja retro stvarčica od bake prijateljičinog muža koja je u tom stanu nekada živjela.


  
Nas dvije rado dijelimo teme uređenja životnog prostora i kulture življenja. Ipak, stilovi su nam dobrano različiti. Srećom da je tako jer ne mogu opisati dobru atmosferu koja me prožme kada posjetim neki drugačiji, a opet posaban i dobro osmišljen prostor.

 



O. je trenutačno potpuno zaokupljena opremanjem kuće. Jednom nogom napola već izvan stana, s nestrpljenjem očekuje veliki dan. Mi ćemo čekati zajedno s njom pa vidjeti kako se snašla :-)

21 komentar:

Y además sombreros kaže...

Me ha encantado la última foto, la de los gatos, preciosa, besos.

Cinnamon and White Chocolate kaže...

baš je šarmantan stančić! :)

Tina kaže...

stančić je prekrasan

Sani kaže...

odiše divnim ugođajem!

eda kaže...

Baš poseban i dobro osmišljen... a sada prijateljica kreće iz početka, baš me zanima novi štih..

Unknown kaže...

Ovo me potsjetilo na dan kad sam dobila ključeve svog stana, bio je petak ujutro, već je popodne bila klima ugrađena, sutradan je sve bilo uneseno i skoro sve namješteno, dnevna i dječja soba namještena. Sav namještaj smo kupili prije pa smo ga u nedjelju monturali. U ponedjeljak smo već spavali. I evo prošle skoro 3 godine.

Anonimno kaže...

Baš me zanima kako će im kuća izgledati kad je stančin ovako sladak.

Misty kaže...

Baš je sladak stančić, pločice u kuhinji su mi zakon!

Nely kaže...

Divan ambijent,mogu samo zamisliti kako će tek kućica biti šarmantno mjesto,hvala što si ovo podijelila s nama,uvijek je inspirativno..veliki pozdrav!

Mare kaže...

slažem se s tobom da možemo biti skloniji jednom stilu ili nekakvom miksu ali da se i u nekom sasvim drugačije uređenom prostoru možemo osjećati ugodno:)......
detalji su uvijek ono što dom čini domom a meni su u ovom stanu posebno lijepe pločice u kuhinji i prugasti zid.....zeleno,što volim zeleno:))

Castles Crowns and Cottages kaže...

Oh Ivana, I love that green striped wall paper!!!

Thank you for your kind and wonderful comments this morning. Oh how fun it is to BLOG!!! Anita

Ivana Š. kaže...

Presladak je stančić. Dvije djevojčice i muž? Prvo, jeste li ih zaključale na balkon da to snimite? Drugo, koliko ste dugo pospremale da možete odraditi fotosešn? Jer lako za djecu, ali muškarcima uglavnom treba dodijeliti roba da hoda za njima i vraća stvari na mjesto :)))

koralee kaže...

Oh I adore the kitchen....such a pretty green. Happy new week to you.

Prirodna kaže...

kako simpa kuhinja, i mi imamo zelenu kuhinju (na mom blogu možeš vidjeti pod wall mural - kako sam sredila pukotine na zidu u kuhinji u sliku trešnjina cvijeta), ali ovo što krasi sobicu je preslatko :) :)

Lilla Indigo kaže...

Baš lijep stančić, posebno kuhinja! :)

Nostalgia kaže...

Uvijek sam govorila kako se ama baš svaki prostor može pretvoriti u prelijepo mjesto za stanovanje unošenjem lijepih detalja. Mislim da upravo te sitnice čine prostor čarobnim i samo vašim. Ove slike su, mislim, pravi dokaz tome! Topli ti pozdrav!

bobiska kaže...

Jako lepo uredjen prostor.Dopada mi se.

Anonimno kaže...

Prelijepo uređen stan. Jako zgodni detalji!!! I sad čekamo!!! :)))

Unknown kaže...

bas je lijep stancic!! jesi li mozda za medjusobno pracenje?

xx Ingrid

http://eaudeglam.blogspot.com

amalicro kaže...

Draga Ivana, skokni po zasluženu nagradu za svoj blog! čestitam!

Tara kaže...

Preslatko i tako romanticno :)