nedjelja, 22. siječnja 2012.

novogodišnje odluke

Nova godina više i nije tako nova... Ipak, novogodišnje odluke donosim nekako krajem  siječnja. Dok većina ljudi razmišlja o staroj godini i što će im nova donijeti, ja se švercam opijena blagdanskim dekorom i visokom koncentracijom šećera u krvi.. Ponašam se kao cvrčak dok mrav skuplja hranu.U to vrijeme ona poslovica "što možeš danas, ne ostavljaj za sutra" definitivno se ne odnosi na mene! Mislim ja, za reviziju ima vremena, kad je hladna glava. I onda se polako primiče moj rođendan. Još jedna godina života, više se ne mogu vaditi na foru mlada sam, a što sam sve napravila, jednostavno zato što više nisam mlada. Dobro, nisam ni stara, ali više nikome nije čudno kad sjedim u tramvaju. Čak mi više nitko  nepoznat ni ne govori "ti". A klinci (i moji i školski) misle da imam "životnog" iskustva ;)

Prošle sam si godine obećala da ću biti blagonaklona prema sebi . Da ću si opraštati. Jesam li? Iskreno, slabo. Opet sam dramatizirala, napuhavala probleme, kažnjavala se i posipala pepelom. Koncept osobne odgovornosti  razradila sam preko svake mjere, tako da sam si dala strašno velik značaj. Sva svjetska zla pripisala sebi. Dobro bi bilo da malo ohladim u novoj godini života.

Prioritete sam zabilježila da ih zapamtim. Sankciju za neostvarivanje i nepridržavanje ćemo smisliti putem.


Dobila sam  ove cool ručkice od mame i tate. Osvježila sam hodnički ormarić za cipele njima.  Na njima su brojevi od 1-5, točno koliko ladica imam. To je najmračnija prostorija u stanu pa mi je bilo teško dobiti pristojnu fotku. Ali vidite da su slatke ;)

Orhideju su mi poklonile  drage kolegice prije dvije godine za rođendan kada mi je bilo intenzivno i teško razdoblje na poslu. Otada cvate svake zime u ovo doba. Možda samo za mene...

Problem je u tome što snijeg od prošle godine još uvijek čekam. I dobro bi bilo da ga ne bude u travnju, molim. Ostalo je sve više-manje ok. Neka tako i ostane!

Broj komentara: 13:

Becky kaže...

Hi Ivana!I love the little knobs.So cute.I hope your new year is off to a very good start.


Blessings!

Misty kaže...

Ručkice su baš kjut :) A što se snijega tiče, kad do sad nije došao nadam se da ga ni neće biti. Sad čekamo ono pravo proljeće :)

eda kaže...

Hej, mala, evo ovdje smo na TI!! Tek toliko da te podsjetim da je čovjek mlad onoliko koliko se osjeća mlad... i mislim da sam sada mlađa barem upola negoli prije deset godina:)) Doduše, još me u busu ne pitaju hoći li sjesti, hehe...
A ta grozna novogodišnja obećanja... ja bi ih preimenovala u "podsjetnike"... da ne budu obvezujući i da budu tu samo ako nam se bude dalo i ako nas to bude veselilo.. u protivnom su omča oko vrata...
Zato uživaj u visokoj koncenraciji šećera i blagdanskom dekoru, ako treba sve do Uskrsa!!! I u ovoj prerano procvjetaloj orhideji:)

Suzana kaže...

Lijepo si napisala rezime i zaista ne trebaš sebe kažnjavati za stvari i ciljeve koji nisu odmah ostvvarivi. Sretan ti rođendan i uživaj u svakom trennutku svog dana.

fashionmagnolia kaže...

svidjaju mi se oblacici sa odlukama, moja je da se vise smejem...

Castles Crowns and Cottages kaže...

DEAR IVANA! I loved your John Lennon quote today!!!! DREAM ON DEAREST! Anita

Unknown kaže...

Bitno je da voliš sebe, a za godine lako ćemo. Mi smo sami sebi uvijek nekako stari, mladi si onoliko koliko se osjećaš mladim. Ručkice u baš fora, a orhideja prekrasna. Kako ti samo uspijeva 2 godine cvasti?

Karmen kaže...

Nikada mi nije bilo jasno čemu sve te novogodišnje odluke. Kao da će me to promijeniti? NEĆE! Moj savjet: prepusti se i uživaj- ne kompliciraj. Pogledaj u orhideju. Zar nije divna i cvate samo za tebe.

Nely kaže...

Zaista čovjek je mlad onoliko koliko se osjeća mladim,vrlo smo slične u odnose prema sebi,svakim danom donosim iste odluke poruke za sebe blagonaklonosti i opraštanja,učim svakodnevno i trudim se primjeniti ih ,da li uspijevam u tome? nadam se,samo se trudim da nisu prisila..ručkice i orhideja su savršeni detaji koji svakako dan čine ljepšim..veliki ti pozdrav!

Tatjana kaže...

Oh Ivana,mislim da je nešto kiselo u zraku kada je više nas u takvom (ne)raspoloženju...tebi barem orhideje cvijetaju,a moje nisu nikad više osim onda kad sam ih dobila u cvatu!
Nadam se nečemu,bilo čemu,samo da je drugačije od ovoga sada!

Lastavitza kaže...

Teško je ne sekirati se za svaku sitnicu, dobro je da ne budeš isuviše stroga prema sebi...
Nekad mislim da tako malo vremena imamo, a tako mnogo toga treba uraditi, vidjeti, reći...

Ivana Š. kaže...

i ja imam woody allenovski problem s krivnjom. stalno se grizem, a nisam ništa napravila. valunzi prošlih života možda? :)

Unknown kaže...

Želim ti od srca da barem neke ood svojih poruka uspiješ ostvariti! Možda iznenadiš samu sebe i uspiješ sve,...pokušaj malenim koracima svaki dan, ali baš svaki dan! Ugodan ti vikend želim!