utorak, 6. rujna 2011.

handmade sok od naranče...

Ujutro volim popiti sok od naranče... njegov me jaki citrusni okus  čini sretnom, energičnom, a za oblačnih dana puna čaša donosi komadić sunca u moj život. 

Ovog sam vikenda isprobala recept za oranžadu koja je  dječake i  mene osvojila  kombinacijom okusa. Taman je dovoljno svega da mi oboji dan u žuto!!!


Rado bih s vama podijelila recept. Najbolje je upotrijebiti domaće, nešpricane naranče, ali za nas u kontinentalnim predjelima prolaze i one kupljene.
  • 1 kg naranči
  • 2-3 limuna
  • 1 kg šećera
  • 3 vrećice limunske kiseline
  • šaka soli
  • 13,5 l vode
U vodi otopiti šaku soli i namočiti naranče i limun.Ostaviti preko noći da naranče otpuste gorčinu i nečistoću. Sutradan oprati naranče i limun, narezati voće na što sitnije komade. Preliti sa 1,5 l vode i limnuskom kiselinom. Ostaviti preko noći.

Mješavinu vode i voća izmiksati u blenderu i prokuhati 20 min. Za to vrijeme u prokuhanoj vodi rastopiti šećer, i dodati prokuhanu smjesu. Ohladiti, procijediti i sipati u boce. Tako dobiven sok valja čuvati u frižideru i uživati!

Ono što ostane nakon što se procijedi sok možete iskoristiti za kolač. Ja sam napravila sočan biskvit u koji sam na kraju žlicom umiješala naranču.


Počela je nova školska godina, s njom su i moje obveze veće. Možda me neće biti s vama onako često kako bih željela, ali tu sam, mislim na vas i na  haljinicu s kačkanom kragnom, pijuckajući sokić i smišljajući naše nove avanture.

ne znam zašto mi se ponekad, pri transferu, slika okrene,prokužit ću ja i to... sporo učim, ali sam uporna ;))


Hvala svima koji su sa mnom bili kod Sandre. Ako vas zanima  nastavak, svratite uskoro opet!


 



Broj komentara: 9:

~*~ saskia ~*~ kaže...

A lovely evening, Ivana. We have rather windy and wet weather, Fall is around the corner. Looking forward to it, candles, cinnamon, curtains closed. Love the season! xx

LivesArt kaže...

Hvala na receptu, volim sok od naranče, isprobati ću recept obavezno!

eda kaže...

Ovo izgleda odlično, osim toga jednostavno za napraviti!! Hvala na receptu:))

Lastavitza kaže...

Moji ovo prave svake zime. Baš kao da imam taj iskričavi okus na jeziku, samo mi miriše na zimu, koju ne volim.

Nely kaže...

Hvala na receptiću,obavezno će biti isproban,divno osvježavajuće zvuči..veliki pozdrav:)

Tina kaže...

pravo osvjezenje i energija,izgleda odlično. hvala na posjeti. kiss,tina

Becky kaže...

Hi Ivana!Thanks for dropping by today.I dont really know who wears those silly high shoes LOL.I think maybe some of the very strange rock stars,lol

Have a beautiful weekend!

Becky kaže...

Im confused a bit,You are Ivana? Why does it say JOHN?lol and your female???

Becky kaže...

Oh so nice of you to visit today and leave a nice comment.I so appreciate it.By the way thanks for clearing that up for me about your name LOL.