subota, 11. lipnja 2011.

Kuća s pogledom

Prošli sam vikend provela u idiličnom mjestašcu Bazjaki ponad Livada. Vozeći se od Buzeta prema Motovunu teško je zauzdati maštu: po glavi se motaju prizori iz raznih filmova, bajki, lekcija povijesti i lifestyle časopisa. Priroda je očaravajuća i opuštajuća, da je sama po sebi dovoljna. Ipak, našli su se oni koji su spojili prirodu, tradicijski način gradnje i luksuz u savršen spoj: kuću s pogledom.

Ono što me je osvojilo na prvi pogled je prostranost u kući i izvan kuće: ni nebo nije granica. Sa gotovo svakog prozora u kući pogled bježi prema Motovunu koji lebdi iznad oblaka. Kuća je opremljena mješavinom  starina kupljenima u Velikoj Britaniji i kod nas i modernog namještaja (kuhinja). Nije pretenciozno niti zasljepljujuće, namještaj ne vrišti i ne vrijeđa. Kupaonice ostavljaju bez daha: potpuno pročišćene oaze opuštanja. Kuhinja i dnevni boravak su meni najdraži djelovi kuće: veliki stol i starinski stolci, niz zelenih lustera, grede, dvostruka vrata s izlazom na dvorište i ponovno taj POGLED!!! Čini mi se da je u kući prekrasno u bilo koje doba godine: sam si, daleko  (a opet na korak) od onoga što podrazumijevamo pod urbanim: ali nisi usamljen usred toliko lijepih stavri i kvalitete života. Kuhinja je potpuno opremljena, tako da se i nepce veseli putovanju: što zamisliš, to možeš i napraviti.

U boravku je jedna fotelja boje lavande: moje mjesto za čitanje i kavu.


Bilo sunčano vrijeme ili ne, potpuno je svejedno: kuća te stavlja pred bezbroj mogućnosti- izleti, šetnje, opuštanje uz bazen ili u kupaonicama, večere uz svijeće na otvorenom ili unutra, čitanje, razmišljanje, druženje, igre...štogod ti srce zaželi ;) Za ljude i njihove dlakave prijatelje.














http://www.homelidays.co.uk/bazjaki/house-villa-314615en1.htm



2 komentara:

Biljana kaže...

Mogle smo se i sresti i ja sam se vozala po Istri ( Pazin, Buzet, Groznjan). Zavidim ti, na odmoru u tako lijepoj kuci i okruzenju:-)

Anonimno kaže...

Baš ti je bilo super,i ja sam često u Istri,volim putovati..!:)
Krasan prostor, bazen...divno.

Lijep podrav i hvala na komentar:)