ponedjeljak, 8. travnja 2013.

Sitnice

Ah te sitnice kojima dočaravamo neke daleke krajeve! Te sitnice koje nas, svaki puta kada ih koristimo ili pogledamo, vraćaju na neka prekrasna mjesta. U mome stanu sjećanja čini simbioza okusa, mirisa, zvukova i sitnica za ukrašavanje. Sa svakog putovanja u torbi, pažljivo smještene između stvari, nađu mjesta. Popune svaku rupicu. Nisu to skupe stvari, u posljednje vrijeme sve češće nađem i u našim trgovinama iste ili      slične proizvode. Ali, priznajem, posebnu čar imaju kad ih donesem sa sobom. Kada brinem hoće li stići u komadu (ili hoće li uopće stići), ono veselje kada iz gomile veša ili prospekata muzeja, gradova, regije ugledam kako se naziru.

Materijalizirano sjećanje. Suvenir. Toliko osobno, ne po izradi već po odabiru. Svoj izbor s putovanja u Francusku dijelim s vama.

Naravno, što je Francuska bez Eiffelovog tornja? Bila sam ga spremna i pofarbati, ali našla sam bijeli <3 p="">


Moj dragi stalno gunđa da nema gdje sa stvarima iz džepa kad dođe. Ove bijele knjigice su zapravo vrlo praktična kutijica. I svi smo sretni :-)

kutijica za sol 

ne može niti bez karakteristične zdjelice za juhu s lavljom glavom 
Kako su stvari krenule, teško se suzdržati da ne donesem poneki jastučić. Nije da mi treba, ali tko bi mu odolio? Sad sam već okupila pravo društvo francuza na krevetu  (onaj iza je iz Provanse). Čim sam ovo napisala, pade mi na pamet kud bi vas ta izjava mogla odvesti (hm, hm), ali mi smo sve fine dame pa nećemo to i reći...Ovoga sam puta  zakazala sa suvenirima jer sam računala na kupovinu po aerodromskim dućanima, ali budući da sam kasnila na let, to je otpalo. Bez veze mi je kupiti prvu stvar koju vidiš, ali, to je prvo pravilo na putu.  Otpala je i kupovina slatkiša. Vidim, moram se vratiti i ponoviti. Mi u školi šaljemo na popravni one koji ne zadovolje ;-)Broj komentara: 18:

ana@carpe_diem kaže...

točno, moraš natrag dok ne zadovoljiš!
krasan namještaj imaš (bijela komoda, mmmmm..), a i ove bijele sitnice...
pozdrav

Nely kaže...

Slažem se da ćeš morati natrag..ali ipak si do savršenstva dovela svoj ukus za lijepim,koji me svaki puta iznova oduševi,svaka sitnica ima svoju priču,svoju ljepotu,svoje mjesto..to ja zovem sklad i ljepota življenja:)

Sandra Pecić kaže...

Prvo,radujem se ovakvim postovima kada s nama deliš ta sitna zadovoljstva kojima si ispunila dom posle putovanja...skoro da mogu da osetim uzbuđenje koje te divne stvari izazivaju podsećajući na Pariz...
Drugo,sve je tako lepo ,skladno i uklopljeno u tvoj,već privlačan ambijent..Jastučići(Francuzi;)su mi posebni..
Treći,možda i najjači utisak(što je donekle tužno)je što tvoj dragi brine da ne poremeti harmoniju ulazne prostorije sitnicama iz džepa!!!Moj bi ih sve rasprostro po toj lepoj beloj šustikli...:*

Tina kaže...

detalji su ti koji čine dom. suveniri su redivni! jeli se nasla prtljaga?

Sonaj kaže...

Nedovoljno:))) Definitivno moraš na popravni u ljetnom roku:) Mogu li s tobom?!!!!

Marinica kaže...

Ima zbilja divnih detalja :)

Biljana kaže...

U potpunosti te, razumem i ja sam takva. Predivni su ti suveniri!:)

Cinnamon and White Chocolate kaže...

Prekrasne slike, divni detalji! Obavezno kupim nešto kad putujem, ako ništa drugo, barem magnet za hladnjak! S Balija smo muž i ja teglili preogromnog drvenog zmaja, kojeg nismo mogli ubaciti u cargo, iz Maroka tepih i lampu, a najdraži komadi su bili besplatni - nekoliko kamena iz Doline kraljeva u Egiptu... Ilina

Nevena kaže...

hahaha, i ja mislim da bi ti trebala da utvrdiš gradivo ponovo:)Što pre:)
Skroz se razumem po pitanju sitnica sa putovanja, i ja tako razmišljam kao i ti.

Kristina Uvodić kaže...

Potpisala bih i sama ovakav izbor suvenira, divni su!

Things and Thoughts kaže...

Great post, wonderful photos !

Castles Crowns and Cottages kaže...

Good morning Ivana! Thank you for commenting on my post; we have similarities in our lives? SUPER! I love how you described, "Universal homeland." I love that so.

Beautiful whites here on your post! Anita

Cinnamon and White Chocolate kaže...

predivni detalji! i ja sam luda za slatkim jastučićima... a njih eto nekako nikad dosta... ;)
Stela

Unknown kaže...

merhabalarrr

Janka20 kaže...

Ivanka, toto sú krásne drobnosti. Tá biela Eiffelovka sa mi véééééľmi páči!Paráda, pekný víkend, Jana

Dilajla kaže...

Divan izbor po meni a vidim da imamo i slične supruge bar po nekim razmišljanjima ili sva muška populacija razmišlja na isti način.

Nataša kaže...

U nizu stvari kojima sam opsednuta, su i suveniri. Na spisku su još globusi,peščani satovi, snežne kugle, magneti, kaleidoskopi...

Ima tu svašta,tako da te potpuno razumem. Moraš nazad, nema ti druge...

CreativaCale kaže...

Pariz mi je u srcu jer mi i sin tamo zivi.Post ti je super.Pozdravljam te i preuzmi nagradicu na mom blogu:))