nedjelja, 18. prosinca 2011.

tiha noć...

        Ovih dana tražim utočište. U potrazi za nekim sigurnim mjestom pregledavam stare fotografije.  Skrivam se iza nasmješenih lica,  dekorariranih stolova prošlih blagdana,  prikaza lijepih kutaka (one ružne sam, naravno, odmah izbrisala kao da ne postoje). Šećem snježnim Salzburgom u pratnji moje muške družine. Do nas dopiru zvuci božićnih napjeva, mirisi kuhanog vina i dječji povici. Jako je hladno, ali tako i treba biti u naručju Alpa. Bajkovito uređeni izlozi gledaju iz toplih trgovina. Promrzli ali sretni grijemo se uz vruću čokoladu. Iznenađuju nas mali božićni sajmovi koji se kriju u nekoj veži, iza neke romantične uličice. Na štandovima biramo božićne ukrase koji će nas čitav život sjećati na snježnu bajku u Salzburgu.


Broj komentara: 11:

Kristina Uvodić kaže...

Ipak se može živjeti u bajci, bar ponekad...;) Dašak ove predivne atmosfere s ovim je postom došao i do nas, mogu vas zamisliti kako uživate, i nadam se da će vam trajati dugo, dugo...Sretne blagdane ti želim!

fashionmagnolia kaže...

ah divote!

Biljana kaže...

Hvala draga, sto si sa nama podijelila svoju snjeznu bajku iz Salzburga:-)

Nely kaže...

Zaista sam uživala i u ovom postu,prekrasne riječi i slike,topla zimska atmosfera Salzburga...jednom riječju prava bajka...najljepši ti pozdrav leti!

eda kaže...

Uživajte u vašoj bajci, i ja sam na trenutak osjetila dodir pahulja čitajući tvoje retke...

Svjetlana kaže...

Prekrasne slike, šteta što se to kod nas baš i ne može vidjeti, ali zato nam uvijek ostaju slike i mašta :)

Karmen kaže...

Ahhh Salzburg - moja bajka...
Uživaj u svakom trenutku njegove ljepote.

Unknown kaže...

Milina...

Uživajte u snijegu jer ga doma i nema baš. Ne zaboravi nam pokazati ukrase koje ste kupili kad se vratite, i popijte malo te čokolade i za nas ostajače.

Silver Strands kaže...

How beautiful! Such a winter wonderfland!

les fifoles kaže...

Joyeux Noël Ivana! Anne

Tatjana kaže...

Sretan ti Božić želim i još više bajkovitih trenutaka!