nedjelja, 19. lipnja 2011.

sunday charms


Kako lijepa i lijena nedjelja!!! Cijeli se dan  povlačim po kući, malo radim, malo se opuštam, malo zaboravljam vrhunac pritiska na poslu. Probudila sam se uz kišu i odlučila da neću do Dolca po cvijeće i voće :(. Bit će sutra prilike. Prošetala pse, napravila palačinke za doručak sebi i mlađem sinu pa se odlučila rastati od prijeteće gomile neopleglanog  veša ;)

Očekujući povratak mužića i starijeg sina s gostovanja u Skradinu, napravila sam baletnu suknjicu za malenu susjedicu Dorju. Nadam se da će je razveseliti. To mi se čini kao zgodan dar djevojčicama: sjećam se kako sam uz snimku Labuđeg jezera, koje je gledala moja baka, satima plesala po sobi uvjeravajući je da daleko bolje plešem od onih balerina na tv! Naravno, moj smisao za ples nitko nije prepoznao pa sam razmjerno brzo odustala od karijere balerine. Možda Dorja bude uspješnija, nikad ne znaš.


Prošle sam nedjelje na Britancu pronašla staru bocu za sodu  koju tražim još od zime... Pogledajte kako zgodno izgleda na mom stoliću. Baš sam sretna! Inače, prošle je nedjelje bila odlična ponuda. Zaljubila sam se i u jedan stari  bijeli kuhinjski stol pa smišljam kako da postane dio društva.



Još je jedan maleni vrčić došao sa mnom u cekeru. Zahvaljući nekim blogovima, fiksirala sam se na vintage porculan. Mami tražim stari pocinčani  lonac za veš u koji želi presaditi oleandar: ako netko zna gdje ga mogu naći, slušam, savjeti dobrodošli. To sam joj obećala za rođendan.

I za kraj, sretan Dan očeva: tata, sretna sam što te imam. Nema veze što si malo zeznuo prugice na radnom stolcu. Veseli me da si mi ga baš ti pomogao srediti!!!
Sutra službeno počinje ljeto. Obožavam duge lipanjske dane, ljetne noći u kojima nam ptičji pjev društvo pravi. Volim osjećaj opuštenosti i distanciranosti od gradskog ritma koji dolazi s krajem školske godine. Ljetu u čast, moja je fotelja dobila opušteniji izgled s blijedo plavim biggie best jastukom.
Eh da, i kao podsjetnik na djetinjstvo: posuda u obliku jabuke koja je uvijek bila puna s bombonima. Došla je s prašnjavoga tavana na koji je bila degradirana početkom devedestih  kada je krenuo val pročišćavanja interijera od kiča sedamdesetih i osamdestih, nekako usporedo s rastom standarda prije rata. Sada, u mome stanu, gizdavo se smiješi i, usprkos godinama, djeluje svježe i razigrano.


Broj komentara: 13:

Anonimno kaže...

Ti uzivaj u letu, a mi cemo uzivati u tvojim radovima i stvarcicama kojima ukrasavas svoju okolinu a nama dajes ideje.Mislim evo npr.Boca za sodu..nista narocito ne izgleda ali budi neka nostalgicna secanja..

Anonimno kaže...

Boca za sodu mi je prekrasna kao i sve što si uvrstila u ovaj post!
Kiss.

Daydream Living kaže...

Thank you so much for your kind words, I will be visiting blogs next week again, but I wanted to say, thanks,
Maureen

Madelief kaže...

Dear Ivana,

Thank you for your sweet comment on my blog. I like your blog too. What I am wondering about....could you please add a translator button? I would love to know what you are writing :-)!

Happy weekend!

Madelief x

mel @ loved handmade kaže...

such pretty pictures, I love those chairs!

Ana kaže...

Hello Ivana,
Thank you for your visit and for your kind comment. Hope you will come and visit again soon. Have a wonderful day...By the way, I think your soda bottle is beautiful. What a great find.

Hugs and Kisses,
♥Ana

Prirodna kaže...

postala pratitelj, i jako sam inspirirana ovim tvojim kreativnim slikicama :) :)

koralee kaže...

Your blog is lovely...thank you for leaving a very nice comment on mine.

Prirodna kaže...

napravila sam ti blog button, sad ću ti ga objaviti na Medenom blogu :) :)

Biljana kaže...

Prelijepa baletna suknjica, sigurno ce izazvati radost i divljenje.Stolac na prugice je super, kao i prekrasni plavi jastuk. Draga, uzivaj u ljetu, a ja odlazim sa tvojim blog dugmetom:-)

~*~ saskia ~*~ kaže...

All your treasures are beautiful, Ivana! lovely and oh so happy.
Have a wonderful Summer xxxx

Unknown kaže...

Prekrasan blog i divni postovi! Čestitam!

Pozz, Tea @ hobbychic

Karmen kaže...

Svašta lijepoga ima kod tebe. Postajem sljedbenik i navratiti ću opet. Pozdrav