četvrtak, 26. rujna 2013.

Prvi službeni dani jeseni u meni su probudili polet. Osjećaj da sve mogu. Osjećaj da samo trebam zgrabiti sve ono što nam se nudi omotano zlatastim sunčevim zrakama. Puno hodam jer teško podnosim biti zatvorena na mjestu nakon što sam uspjela nadvladati alergiju. 1:0 za mene, znala sam da će kapitulirati, kad-tad. Moram naplatiti kamate na život u krletci. Čuvajte se, it's payback time ;-)

I u stanu se, baš kao i vani,  još uvijek druže ljeto i jesen. Jutra i večeri definitivno već mirišu na vlagu dok se dani  švercaju kao ljetni i pružaju osjećaj zadovoljstva. Želim vam da   uživate u svojim slatkim tajnama i okusima, zvucima i mirisima života!




ponedjeljak, 2. rujna 2013.

Proslava za početak školske godine

Jedan naš poznati pjevač iz devedesetih je, na pitanje o siječanjskoj depresiji, rekao kako on nikad nije depresivan jer taman kad bi ga mogla uhvatiti ode na skijanje. To je mojoj prijateljici i meni priuštilo mnogo smijeha, jer je preraslo u poslovicu: kad te počne loviti bed, uplati si skijanje!!!

Šalu na stranu, ono što je činjenica jest da uživajući u sezonskim radostima, opažajući promjene u prirodi i organizirajući malene obiteljske svečanosti život dobiva na kvaliteti. Nije nužno otići na skijanje, zapravo nije nužno čak niti napustiti kuću.

Otkako su moji dječaci bili maleni nastojim da odrastaju u ozračju koje ulijeva sigurnost, miriše po "doma", da imaju svježe skuhanu hranu od sezonskih namirnica i domaći kolač da zasladi dan. Isto tako, kada je nešto važno, kao rođendan ili neki prigodni datum, da učinimo zajednički objed malo posebnijim. Ponekad, napravimo nešto posebno i bez povoda, tek tako. Ali, organizirajući  život na taj način shvatila sam da čovjek treba nešto čemu se veseli, raduje i što dodaje malo čarobnog praha svakodnevnici.

Jučer smo proslavili posljednji dan ovogodišnjih ljetnih praznika. Ručak po njihovom izboru, ovoga puta na meniju su bile knedle sa šljivama za doručak,  meksička kuhinja za ručak i tzv. metar-kolač. odabrali smo i dvije ljetnje slike koje će nas podsjećati na najljepše trenutke ovog ljeta kroz godinu: odmor u Istri i kupanje na jednoj od najljepših plaža Jadrana,  Slanici na Murteru. Njima smo ukrasili radni kutak.