četvrtak, 27. lipnja 2013.

Odmor za dušu


Prošli sam put, predstavljavajući kuhinju, na vratima napisala da je dom tamo gdje je srce. Doista, možeš biti na nekom luksuznom i posebnom mjestu, a biti usamljen i tužan. Željeti biti negdje drugdje. Međutim, ima mjesta na kojima se sretnu duša i srce,a razum se stiša. Takva mjesta predstavljaju odmor za dušu.

Prije par godina, napisala sam post o kući s pogledom. Sada vam ponovno donosim prizore s našeg kratkog odmora i link na info o kući, ako vas kojim slučajem privuče da provjerite ima li i na vas sličan učinak.

Kuća je smještena usred starog istarskog sela u kojem se sada nalaze samo kuće za odmor. Na brežuljku s prekrasnim pogledom na zelenilo i slikoviti Motovun. U vrijeme kada smo mi bili, Mjesec je bio pun i  vrlo blizu Zemlji. To je tzv. fenomen Supermjeseca jer se doima većim nego inače. Osvjetljavao je čitav krajolik stvarajući pomalo mističan ugođaj. Nadala sam se kojoj vili ili trolu, međutim, izgleda da sam ipak prerano zaspala ;-)








meni najdraži naslonjač :-))))





















utorak, 18. lipnja 2013.

Makeover kuhinje

Moja kuhinja i ja se družimo već 12 godina i puno smo toga prošle zajedno: prvi ručak za moju mlađu bebu,   mnoge pokušaje i promašaje.  Bile smo domaćice  večera na Badnjak, druženja, dijelile zajednička očekivanja, utjehe  i zadovoljstva. Ali, kako to bude, stvarno smo se zasitile jedna druge.

Nova kuhinja financijski nije dolazila u obzir, mužić je bio protiv novih fronti na elementima. Znate ono: "baš nam to sad treba..." Morala sam se snaći sa samoljepljivim folijama. I prilično je dobro ispalo. Radna ploča je obavezno trebala biti nova, iz higijenskih razloga, a sudoper se prošvercao da pruži onaj završni country touch.

Sve u svemu, troška je bilo, ali je budžet totalno skroman (samoljepljive folije, nove ručkice, radna ploča i sudoper). Radili smo u etapama od prosinca i iako je ljepljenje folije bilo vrlo škakljivo pitanje, svi smo redom  jako zadovoljni rezultatom.

Četvrtasti smo stol zamijenili  starim okruglim koji je prefarban u bijelo jer je prostraniji. Usput smo preuredili još i neke sitnice, a i sobu za dečke, a to vam carstvo  prikazujem sljedeći put sa još nekim low cost idejama za injekciju vitalnosti isluženom stanu!











Nadam se da vam se svidja moje srca stana, a da vam izmami osmjeh na lice pobrinut će se ovo slatko zadovoljstvo s grčkim jogurtom i jagodama!