nedjelja, 26. kolovoza 2012.

Sandrini Novi dvori

Nekim se ljudima ostvari san. Moja je susjeda Sandra nedavno odselila. Ravno u svoje snove. Provjerila sam kako se živi u Dreamlandu. Prepoznat ćete stil. To se pamti!!! Malo priče, puno slika.











 




 A onda smo, u šetnji, naišli na kapelicu u kojo se upravo održalo vjenčanje. Po mom  sudu, najljepše mjesto za reći DA koje sam vidjela. Trebam li reći da je upravo ta kapelica bila mjesto na kojem je Sandra, jednog listopadskog dana, učinila moga bivšeg susjeda jako sretnim čovjekom???










srijeda, 22. kolovoza 2012.

Priča o Aix en Provenceu

Obavijest za one kojima sam dosadila pričajući o dojmovima s puta u Francusku: 
Prikupljam donacije za novo putovanje. Mama je presušila. Broj žiro računa šaljem e-mailom.



Onima kojima još nisam, pridružite mi se!

Možda se pitate zašto sad opet  ona o Francuskoj?! Splet okolnosti uvelike ovisi u kojem će me smjeru misli odvesti. A danas, od samog jutra, idu prema Aix en Provenceu (molim da zažmire oni koji se malo bolje razumiju u jezik, čita se  Eks an Provans).


Dok sam pila jutarnju kavicu i po stoti put prelistavala časopise o unutrašnjem uređenju za dobro jutro, pogled mi je privlačilo klupko špage. Gledam ja u njega, sve nekako razmišljajući da me podsjeća na lan koji se koristi u izradi prekrasnih ogrlica u koje sam se zaljubila pri šetnji gorespomenutim gradom. Ako se pitate zašto nisam kupila ogrlicu, nemojte, to sam se pitala cijelu prošlu godinu. Odgovor je glup i složen.

Odlučila sam se, u duhu rođendanskih odluka, okušati  u nečem novom. I napravila sam si ogrlicu. Moram samo osmisliti kopčanje, ali jako sam zadovoljna ishodom. Prije nego što vam pokažem ističem da je ona za moju uporabu, da se meni sviđa i da nisam dizajner nakita. Čak nikad nisam niti napravila nikakav komad nakita. N I K A D A.  A tako neodoljivo podsjeća na šarm provansalskog grada u kojem se spaja lakoća mediteranskog življenja i jednostavnost (savoir vivre) kontinentalne Francuske.






A sada, dame i gospodo (ok, sigurno više dame ;-)) Kod ogrlice me je oduševio spoj grube špage i finih bisera. Ova nije s finim nego s plastičnim perlama, a sa špagom nisam baš odveć vješta, ali definitivno će izdržati dok ponovno ne odem pa uzem pravu stvar.