srijeda, 18. travnja 2012.

Ptičice

ovaj se stari i prašnjavi okvir  uselio nakon jedne nedjeljne šetnje po Britancu.
Mislim da mu treba društvo ;-))
Moja spavaća soba gleda na istok. Jutros nije bilo sunca da me probudi. Nije bilo ni snažnog vjetra da me uznemiri kao jučer ujutro. Samo cvrkutavi glasići ptičica i blijeda svjetlost. Tišina. Jutro. Spokoj. Volim zelenilo u kojem stanuju ti dražesni maleni sugrađani, njihove svađe, dozivanja, dogovaranja. Njihove domove u krošnjama stabla i pod krovovima zgrada. Oprezne, nenametljive poglede prilikom slučajnog susreta.

Volim to što su se nastanile oko nas. Moj dio grada jedan je od preostalih većih staništa ptica u Zagrebu. Fazani su nam prvi susjedi. Ipak, polako se oblikuje trenutak kada ću otići iz ovog koncentriranog stana u neku novu priču. Potražiti nove susjede i poglede. Nije lako donijeti odluku. Prati nas velika napetost i neizvjesnost. Ipak, sreća je putovanje, a ne cilj!

Ovim postom simbolički ostavljam iza sebe jedno razdoblje, jedno mjesto ispunjeno sjećanjima, pokušajima, prvim koracima u život. Poželite mi sreću da što prije nađemo novo gnijezdo u kojem će biti puno prostora za rast- u svakom pogledu!!!








subota, 7. travnja 2012.

Torbica i još ponešto

Davno je to bilo. Ok, ne tako davno, ali prošlo je dosta vremena otkako mi je na kućnu adresu stigala pošiljka. Skrivena u žutoj omotnici, unutra se nalazila torbica koju sam osvojila na darivanju kod Andreje na blogu   Lom-sewing-embroidery! Torbica je slatka i podatna, a kako mi pristaje pogledajte!

molim da se zanemari moja ofucana vesta, unatoč tome, jedna mi je od najdražih ;-))
Nekako u isto vrijeme, stizale su mi i druge virtualne nagrade. Hvala vam na svakom taganju ili nominaciji!

od Cynical Romantic i Misty <3
od e-Amalie <3

sigurna sam da ima još pa vas molim da mi ne zamjerite  što nisam uspjela iskopati iz arhive da vam propisno zahvalim, ali i kad se ne osvrnem odmah na komentar, nominaciju i sl. znajte da cijenim što ste me primjetile ;-))


I još nešto za kraj. Millie, s bloga Passiondecor,  uvrstila je prikaz mog stana u rubrici Balkan breeze. Ako niste još pogledali, molim, pravac prema Millie i provjerite kako ona to radi!!!

Ugodan vikend  svima i  sretan Uskrs onima koji slave!

ponedjeljak, 2. travnja 2012.

vjetrenjače

Ponekad je život poput vjetranjače, jednu stvar pretače u drugu. A ponekad više nalikuje borbi s vjetrenjačama. Vičeš, pokušavaš pokrenuti stvari ali riječi odlaze niz vjetar. Nitko te ne čuje od silne buke.

Baš mi je trebalo puno vjetra i puno truda da opet sjednem za tipkovnicu i usmjerim misli. Trebalo mi je puno uvjeravanja same sebe, puno snage koju sam crpila iz misli drugih ljudi. A onda, danas, sve je oko mene utihnulo. Došla sam s posla ispijene energije, pogledala, mehanički, neki film na dvdu, preslušala neke drage pjesme. Odjednom se nekako sve posložilo. Skuhala sam kavu, odlučila uživati u njenom okusu, otvoriti sebe za nove prilike, pa što bude. Ovog puta inspiraciju i snagu nisam pronašla u stvarima oko sebe. Niti u prošlosti. Našla sam je u sebi. I to je tako dobar osjećaj!!!

Nitko mi nije obećao da će biti lako. Nitko mi nije obećao da će sve uspjeti iz prve. Ali zato treba pokušavati i dalje, zar ne?


we weren't born to follow
Come on and get up off your knees
When life is a bitter pill to swallow
You gotta hold on to what you believe

Believe that the sun will shine tomorrow
And that your saints and sinners bleed
We weren't born to follow
You gotta stand up for what you believe
                                                  Bon Jovi